Wat ik voelde toen die man die leeuw doodde

Het is een beetje een sombere ochtend. Mijn zoontje wil filmpjes kijken op mijn tablet, dus ik bedenk me dat ik dan best ook even iets voor mezelf kan doen. Ik besluit even op Facebook te kijken. Bijna meteen kom ik uit bij een filmpje waarin te zien is hoe een man met een geweer een leeuw dood, zomaar.

Mijn ogen worden nat, ik voel een brok in mijn keel. Het liefst zou ik gaan schreeuwen en keihard janken…

Wat is dat toch, mensen die denken dat ze de wereld kunnen vormen naar hoe het hen op dat moment even uitkomt? Over lijken gaan omwille van…ja, van wat eigenlijk?

Status? Wat zegt dat over iemand, dat je er een zak geld voor over hebt om in een ongelijke strijd Moeder Natuur zo neer te halen?

Lol? Kan je echt lol beleven aan het doden van een ander wezen? Maakt het nou echt uit of die ander wel of niet hetzelfde is als jij? Hoe zou jij het vinden als een ander zo dacht over jou partner? Over jouw moeder? Of over jouw kind? Zou je ook vol trots een filmpje maken en een zak geld neerleggen?

 

Er zijn vast en zeker een hele hoop mensen die hier net zo over denken als ik. Misschien ben jij er daar een van? Dan wil ik je graag iets vragen:

Zie jij de overeenkomsten tussen het voor de lol doden van een leeuw en het veroorzaken van de plastic soup? Zie jij de overeenkomsten tussen het verdrijven van inheemse volkeren en het lozen van gif in een rivier? Zie jij de overeenkomsten tussen het pattenteren van broccoli en kleine kalfjes van hun moeder scheiden?

Zo kan ik nog een hele tijd doorgaan, maar ik word er echt intens verdrietig van.

Ja, er zijn een hele hoop verschillen. Maar wat is de overeenkomst? Mensen die denken dat ze de wereld kunnen vormen naar hoe het hen op dat moment uitkomt? Wat denk jij?

 

Weet dat je een keus hebt!

Liefs Wendy

PS: ik vind het geweldig als je mijn blog naar je vrienden stuurt! Kopieer deze URL en mail het ze, of deel de post die ik hierover deelde op Facebook met ze. Bedankt dat je me helpt om de wereld wakker te schudden ???? ???? ????

PPS: volg me op Facebook! Ik deel daar veel interessante artikelen voor je www.facebook.com/wendyvanvenrooij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *