Ik hou van jou

Het is avond, tijd om de kleine naar bed te brengen.
“Ga jij nog mountainbiken vanavond?” vraag ik aan mijn man. Hij wist het niet zeker. “Mooi, dan ga ík even weg”. En terwijl ik hem het verhaal van de katjes hoor voorlezen pak ik mijn spullen en loop weg.

Ik loop door het bos en even later zie ik een bankje. Daar ga ik zitten en luister naar de inspirerende woorden van mijn coach. Ik geniet van de frisse lucht en de geur van al wat er om me heen in bloei staat.
Het begint te regenen, wat zal ik doen? Ik sta op en loop terug. Nee, ik ga níét nat worden! Ik ga terug op het bankje zitten en haal mijn kladblok weer tevoorschijn. De bladeren houden alle nattigheid voor me tegen. Heerlijk, waarom volg ik toch niet altijd mijn gevoel??

De audio stopt, zal ik terug lopen? “Waarom loopt je niet door naar het strand?” Jaaaa, waarom niet? ☺
Het is er heerlijk! De golven komen wild op me af. Wat is de natuur toch mooi! Het geluid van het wilde water, de wind die er voor zorgt dat al mijn gedachten weg waaien, die geur die je nergens anders ruikt…
Ik voel me zo gezegend dat ik hier regelmatig kan zijn ☺. Dat ik na zo’n lange tijd eindelijk een plek heb gevonden waar ik echt helemaal tot rust kan komen, kan opladen, gewoon kan zijn. Dat is zo krachtig. En in alle hectiek van de 21e eeuw zo broodnodig.
Even tijd om echt dicht bij jezelf te zijn. Even tijd voor reflectie. En voor de belangrijkste vragen voor dit moment.
Het is echt al weer jaren geleden dat ik op een plek was waar ik me zo kon voelen. En ik weet zeker dat er ontzettend veel mensen zijn die zo’n plek nog steeds niet gevonden hebben. Die van vakantie naar vakantie leven. En dat doet zo veel afbreuk aan je ik, aan je eigenheid.
Ga maar eens na wanneer je voor het laatst het gevoel had dat de tijd even stil stond, dat je even compleet en volledig je kern kon voelen.

Wordt het niet eens tijd om meer aan jezelf te denken?
Het hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Ga op zoek naar een mooi bos of een park, of wat dan ook. Ga op zoek naar een plek waar je naar toe kan wanneer je dat zou willen.
Kun jij het jezelf gunnen om zo’n plekje voor jezelf te creëren of te ontdekken?
En hoe zou die plek er voor jou uit moeten zien?

Als jij er moeite mee hebt om jezelf de tijd of de middelen te gunnen die er nodig zijn om zo’n plekje voor jezelf te vinden, dan heb ik een vraag voor je: hou jij echt van jezelf? Kan jij jezelf in de ogen kijken en oprecht zeggen “ik hou van jou”?
Als dat niet het geval is dan wil je graag wijzen op een cursus die ik een tijd terug zelf ook heb gedaan: Zelfliefde als de sleutel tot een overvloedig leven.
Al het goede in je leven begint met zelfliefde, zelfliefde is essentieel voor een gelukkig leven. In 40 dagen laat de auteur van deze cursus je zien hoe je meer van jezelf en van je leven kunt gaan houden (ik heb de cursus niet zelf gemaakt helaas ;-)). Het is helemaal online en als je de opdrachten serieus doet dan ga je gegarandeerd veel resultaat krijgen.
Oh, en niet geheel onbelangrijk: Maartje (de auteur) vindt het zo belangrijk dat iedereen leert om van zichzelf te houden, dat ze de cursus voortaan gratis aanbiedt ☺
Op deze pagina van mijn website vind je de link er naar toe.
En als je dan toch op mijn website bent, kijk dan meteen even verder. Ik deel daar veel meer informatie 😉

Weet dat je een keus hebt!

Liefs Wendy

PS: heb je mijn gratis e-book al gelezen? Ik deel daarin mijn 15 meest waardevolle tips voor meer energie, een betere gezondheid en meer levensgeluk. Hier kun je het downloaden, GRATIS

PPS: like mijn Facebook-pagina! Ik deel hier heel veel interessante artikelen voor je.

Deel mijn blog met je vrienden

Comments 1

  1. Top, weer mooi omschreven en zo waardevol voor iedereen die nog worstelt in de dagelijkse snelheid en haast. Je visie en ideeën gaan nog veel mensen naar een gelukkig leven brengen.

    xxx Twan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *