Glazen tandvullingen die je gaatjes genezen

Het is nog maar een paar jaar geleden dat we massaal alle amalgaamvullingen er uit lieten halen om er composietvullingen in te laten zetten. Want amalgaam bestaat voor 50% uit kwik en kwik is heel erg giftig.

Composiet moest het worden. Maar terwijl ze tijdens de onderzoeken zo driftig bezig waren te bekijken of dit goedje tot een gewenst resultaat zou leiden, waren ze jammer genoeg vergeten te onderzoeken hoe het zich in het menselijk lichaam zou gedragen…

Composiet is namelijk gewoon plastic en bestaat voor meer dan 50% uit monomeren. Door het gebruik van composiet moeten er veel vaker zenuwbehandelingen worden uitgevoerd en is er geconstateerd dat het afwijkingen veroorzaakt in de geslachtsorganen en hersenen en dat het tot zenuwbeschadiging leidt. Zomaar een paar bijwerkingen… Het is genotoxisch, dat wil zeggen dat het in je genen blijft zitten. Het gaat er dus nooit meer uit! Oh ja, en het is ook kankerverwekkend..

Onderzoek heeft nu zelfs aangetoond dat er al veranderingen te zien zijn in de hersenen bij jonge kinderen die slechts 2 composietvullingen in hun mond hebben. Dit vind ik persoonlijk erg schokkend. Composiet is gewoon nóg gevaarlijker dan amalgaam!

Moeten we dan nu gelijk de composiet laten verwijderen? Volgens Dr. Raimond van Duinen is dat ook weer niet handig, want dan komen er ineens heel veel schadelijke stoffen vrij.

Is er dan echt niks beter??

Ja, toch wel 🙂

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om glazen vullingen te laten zetten. Natuurlijk glas bevat een heel klein beetje fluoride. Dat kunnen sommigen zien als een nadeel, maar volgens Dr. Raimond van Duinen kunnen we niet helemaal zonder fluoride. Het is volgens hem echter wel zaak om maar een heel kleine hoeveelheid binnen te krijgen.

Het voordeel van natuurlijk glas is dat het mineralen bevat waardoor het cariës geneest en dat betekend ook weer dat er niet meer zo veel geboord hoeft te worden. Ja echt, je leest het goed! In bijvoorbeeld Israël word dit als eerste keus gebruikt.

“Waarom wist ik dat niet?” hoor ik je nu denken. Nou, het “probleem” is dat veel tandartsen nog niet met dit materiaal overweg kunnen. Ze moeten er speciaal voor zijn opgeleid en in de huidige opleidingen wordt dit niet behandeld…

Mocht je naar aanleiding van dit verhaal geïnspireerd zijn geraakt, vraag dan aan jouw tandarts of hij/zij deze techniek beheerst. En is dat niet zo, bel dan een andere tandarts om het te vragen.

Heb jij een tandarts gevonden die de techniek voor het zetten van glazen vullingen beheerst, laat dat dan hieronder aan ons weten. Wellicht help je daar anderen weer mee.

 

Weet dat je een keus hebt!

Liefs Wendy

PS: ik vind het geweldig als je mijn blog naar je vrienden stuurt! Kopieer deze URL en mail het ze, of deel de post die ik hierover deelde op Facebook met ze. Bedankt dat je me helpt om de wereld wakker te schudden ???? ???? ????

PPS: volg me op Facebook! Ik deel daar veel interessante artikelen voor je www.facebook.com/wendyvanvenrooij.nl

 

PPPS: ik schreef dit blog naar aanleiding van het bijwonen van een lezing van Dr. Raimond van Duinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *