Geef jij jezelf een kans?

In Nederland zijn 6 miljoen mensen chronisch ziek. Niet zo maar een verkoudheidje, maar serieuze klachten die langer dan 3 maanden aanhouden of regelmatig terugkeren. Ze denken zelfs dat dat binnen een paar jaar gaat stijgen naar 7 miljoen. Dat wil zeggen dat bijna de helft van onze bevolking zich niet goed voelt, en dan tellen we de kleinigheidjes niet eens mee!

50% van onze bevolking heeft overgewicht. We hebben het nu niet over een mini-kwabje aan de zijkant, maar serieus ongezond overgewicht. Zelfs bij kinderen is overgewicht de laatste 30 jaar fors toegenomen!

 

En dan allergieën, daar hebben we nu 70x meer last van dan in 1920. 70x meer, in nog geen 100 jaar tijd…!

 

Vinden we dit nou allemaal echt normaal? Zijn we zo blind geworden?

Ik kan gewoon echt niet begrijpen dat iemand de dag van vandaag, met alle tegenstrijdige informatie die voorhanden is, niet op z’n minst zelf op onderzoek uit gaat. Zelf de gedachten laat gaan over het een en ander. Maar gewoon blijft doen wat je altijd hebt gedaan. Want je hebt nergens last van? Je staat ’s morgens zo fit als een hoentje naast je bed? Hebt nooit hoofdpijn, aften in je mond, een koortslip, bloedend tandvlees, etc.? Jij bent de hele dag lekker energiek, tot het weer bedtijd is? Je hebt de hele dag geen problemen om je te concentreren en je kunt ook goed in slaap komen ‘s avonds?

En ga zo maar door…

“Ja, maar heel onze maatschappij is gewoon vervuild.” Dat is zeker waar en daar kunnen we niet 123 iets aan doen. Maar je kan er wel voor kiezen om voor jezelf de schade wat te beperken!

 

Geef het een kans. Geef jezelf een kans. Begin gewoon eens met 1 ding anders te doen. Dat kan van alles zijn: elke dag een half uur wandelen, 2 liter water drinken, mediteren, een uur eerder naar bed, verse groenten koken i.p.v. uit een pot, etc. Gewoon maar 1 ding, wat voor jou goed voelt en goed te doen is. Doe dat eens een maand.

 

Ik daag je uit! Want ik weet zeker dat het je wat gaat opleveren. Let goed op de signalen van je lichaam, op hoe je je voelt, wat er veranderd.

 

En als die maand voorbij is? Dan ben je er al best wel aan gewend en kan je het net zo goed gewoon blijven doen ;-).

En dan ga je door naar het volgende wat je kan doen. Weer maar 1 ding. En daarna weer, enz..

That’s it! Dat is de weg naar beter en bewuster omgaan met jouw leven. Het hoeft helemaal niet moeilijk en vervelend. Kies iets wat voor jou goed voelt en ga dat doen.

 

Wil je hieronder jouw ervaringen met me delen? Ik ben echt heel benieuwd!

 

Weet dat je een keus hebt!

WAKKER WORDEN

Liefs Wendy

 

PS: vind je mijn blog interessant en denk je dat het ook voor andere mensen belangrijk is om te lezen? Stuur het dan aan ze door, dan schudden we samen de wereld wakker 🙂

PPS: Je vind me ook op Facebook, waar ik veel interessante artikelen deel www.facebook.com/wendyvanvenrooij.nl

Comments 1

  1. Mooie blog, ik ga al je blogs in de toekomst volgen. Ik kijk al uit naar je volgende blog. Liefs Twan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *