Hoe ik stop met mezelf vol te proppen

Het is weer zo ver. De zoveelste dip als het gaat om gezond eten. Een paar keer per jaar gebeurd het me. Dan geef ik toe aan het “ach, ik kan het best bij dit beetje laten”. Niet dus! En als dan het hek van de dam is…

Goed voor mezelf zorgen houd voor mij ook in dat ik zorg dat ik gedurende de dag voldoende energie heb om alle dingen te doen die ik per se wil doen. En dat zijn er best wel wat ;-). Voor mij betekend dit dus ook dat ik op moet letten wat ik in mijn mond stop, want van suikerrijk eten word ik moe. Heel moe.
En op dat punt zit ik nu. De hele dag zo duf als een konijn, vroeg naar bed en slapen als een os. Bah!

Hoe ik dit weer omdraai? Niet door mezelf dingen te ontzeggen, of op een andere manier mezelf te straffen. Dat soort dingen werken altijd maar een paar dagen en dan ga ik daarna helemáál los. Dat is niet wat ik wil. Ik wil lief zijn voor mezelf. Dus wat waren vandaag mijn eerste stappen naar succes?
– ik stopte wat extra voedingstoffen in mijn ontbijt. Een grote theelepel van zo’n handig poedertje van gedroogde groenten en fruit, door mijn yoghurt (meteen mijn peuter ook wat gegeven ;-)). Door mijn lichaam meer van het goede te geven zal het niet zo snel gaan vragen naar chips en chocola.
– ik heb mijn kefirkorrels uit de koelkast gehaald, want die stonden er al veel te lang verstopt. Kefir drinken zorgt er bij mij voor dat ik niet zo veel behoefte meer heb aan comfortfood.
– ik ging naar kantoor om te werken, in plaats van terug naar huis aan de eettafel met uitzicht op de bekende gele supermarkt.

3 hele simpele dingen met gegarandeerde resultaten, zonder veel moeite. Dit helpt me door de eerste dagen heen, zodat mijn lichaam wat minder om suikers gaat vragen en ik weer meer energie krijg. Daarna kan ik wat grotere stappen gaan zetten, zoals een gezond tussendoortje (in plaats van een zak chips) en ’s avond weer wat gezonder gaan koken. En als dat goed gaat dan gaan zelfs de gezonde tussendoortjes er weer af en zorg ik er ’s avonds voor dat ik me niet meer helemaal propvol omdat het allemaal zo lekker is.


Dit is slechts 1 van de vele mogelijkheden om goed voor jezelf te zorgen. Deze keer gaat het voor mij om voeding. Maar er was een tijd dat het voornamelijk ging om stress en drukte. In mijn hoofd en in mijn lijf. Constant een stijve nek en rommelende darmen… En geen tijd voor mezelf nemen omdat ik toch niet wist wat me nou écht verder zou helpen. Want ja, een massage of saunabezoek (of iets dergelijks) is wel lekker, maar daar raakte ik dat gevoel niet lang door kwijt…
Herken jij hier iets van jezelf in?
Heb jij behoefte aan meer dan gewoon wat ontspanning?

Ik ben echt in jubelstemming! Omdat ik een manier heb gevonden om binnen een korte tijd jouw spanningen echt goed aan te kunnen pakken.
Door te werken met pure essentiële oliën en helende energie zullen zowel je lichaam als je hoofd heerlijk ontspannen, tot lang na de behandelingen, en vergroot het zelfgenezend vermogen van je lichaam waardoor het weer in balans kan komen.
Klik hier als je meer weten over het LIEF VOOR JEZELF –pakket!

Herken jij (een deel van) jezelf hierin?
Of misschien herken jij hier niet jezelf in maar iemand die je kent? Wees dan zo vrij om dit naar hem of haar door te sturen.
Wie weet is dit precies waar hij of zij naar verlangt.


Weet dat je een keus hebt!

Liefs Wendy

PS: heb je mijn gratis e-book al gelezen? Ik deel daarin mijn 15 meest waardevolle tips voor meer energie, een betere gezondheid en meer levensgeluk. Hier kun je het downloaden, GRATIS

PPS: like mijn Facebook-pagina! Ik deel hier heel veel interessante artikelen voor je.

Deel mijn blog met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *